Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 11. 4. 2024, smo se učenci 8. razreda Osnovne šole Krmelj odpravili na ogled podjetja Siliko v Boštanju z namenom, da spoznamo različne možnosti poklicne usmerjenosti v lokalnem okolju.

V podjetju so nas prijazno sprejeli. Na začetku smo imeli kratko predavanje, kjer smo spoznali splošne informacije o podjetju. Izvedeli smo, da ima Siliko obratovalnice tudi na Vrhniki in v Srbiji, da v Boštanju obratuje že več kot 20 let, zanimalo pa nas je predvsem to, kaj vse izdelujejo.

Po koncu kratkega predavanja smo se z zaposlenim, ki nas je vodil, odpravili na ogled po podjetju. Delo poteka zelo hitro, organizirano in disciplinirano, saj vsak ve, kaj mora početi. Presenetilo nas je, da stroje, ki jih potrebujejo za proizvodnjo, izdelajo sami. Pri delu uporabljajo različne materiale. V podjetju so zaposleni delavci z različnimi stopnjami in smermi izobrazbe, od orodjarjev, strojnih tehnikov, električarjev, ekonomistov do inženirjev mehatronike in drugih.

Po končanem ogledu so nas postregli s prigrizki, dobili pa smo tudi darilce. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo podjetju Siliko in sevniški občini, ki sta nam omogočila prijetno in poučno dopoldne.

Tia Kovaljev, 8. razred OŠ Krmelj

Dostopnost