Skoči na glavno vsebino

S ponedeljkom, 2. 10. 2023, smo s slavnostno otvoritvijo novega igrala na vrtčevskem igrišču zakorakali v Teden otroka. Letošnja tema je bila »Zakaji in zatoji radovednosti«, zato smo se spraševali, zakaj se imamo v  našem vrtcu tako lepo. Odgovor je bil jasen. Zato, ker počnemo vse to. Ogromno zanimivih stvari.

Otvoritvi igrala so sledile gibalne dejavnosti na vrtčevskem igrišču v obliki postaj, kjer so se otroci urili v podiranju kegljev, igri z baloni, mehurčki in obroči, vožnji samokolnic in premagovanju ovir na pajkovi mreži. V torek smo obiskali naše Krmeljske gasilce, si ogledali gasilski dom, opremo, pripomočke in seveda gasilski avto. V sredo smo izvedli orientacijski pohod, v četrtek dopoldne nas je obiskala gospa Vida in nam predstavila morskega prašička. Po kosilu so otroke obiskali učenci 9. razreda ter jim pred počitkom prebrali pravljico. V četrtek popoldne smo na druženje povabili tudi starše. Uvodni del je popestrila interaktivna pravljica o zmaju, nato smo nadaljevali dejavnosti po igralnicah. Igralnice so se spremenile v senzorno sobo, sobi poizkusov in sobi sodelovanja. Ob koncu je sledila sadna pogostitev. Teden otroka smo v petek zaključili s skupnim ogledom pravljice o zmaju, nato so nas obiskale babice in nam dopoldne polepšale z branjem ljudskih pravljic.

Veseli nas, da smo tudi letos uspešno obogatili tradicionalni Teden otroka. Pripravili smo pester izbor dejavnosti, medse povabili zanimive goste in se predvsem zabavali. Nestrpno pričakujemo naslednje leto.

Zapisala:
Anja Mervar, pomočnica ravnateljice za vrtec

Dostopnost