Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 2. 10. 2023, je bil poseben dan za vse otroke in zaposlene v vrtcu pri OŠ Krmelj. Na sončno jesensko dopoldne so se otroci, vzgojiteljice in prijatelji našega vrtca zbrali, da obeležimo slavnostno otvoritev novega igrala na vrtčevskem igrišču in hkrati pozdravimo pričetek Tedna otroka. Vabilu na prireditev so se odzvali ravnateljica Gusta Mirt, gospa Mojca Sešlar iz oddelka za družbene dejavnosti v Občini Sevnica in direktorica občinske uprave Občine Sevnica, gospa Jerica Lipec.

S krajšim kulturnim programom so se predstavili naši najstarejši otroci Zelene in Rdeče igralnice, ki obiskujejo pevski zbor Mavrica, pod mentorstvom zborovodkinje Sonje Kugonič in ob spremljavi kitare vzgojiteljice Anje Grošelj. Sledil je slavnostni prerez traku in tako še uradna otvoritev novega igrala. Uradno otvoritev je popestrilo petje Ele Kolenc, učenke OŠ Krmelj, ob spremljavi prečne flavte in kitare.

Po končani prireditvi so otroci na vrtčevskem igrišču nadaljevali z gibalnimi dejavnostmi v obliki postaj, kjer so se urili v podiranju kegljev, igri z baloni, mehurčki in obroči, vožnji samokolnic, premagovanju ovir na pajkovi mreži in seveda igri na novemu igralu. Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli k naši novi pridobitvi.

 

Zapisala:

Anja Mervar, pomočnica ravnateljice za vrtec

Dostopnost