Skoči na glavno vsebino

Končno! Pust, najbolj norčavi praznik v letu je pred vrati. Tako otroci, kot vzgojiteljice smo nestrpno pričakovali pustni torek. Dan poln plesa, zabave, smeha in otroškega veselja. Zjutraj so v vrtec začele prihajati miške, pikapolonice, policisti, super junaki in številne druge maškare. Kakšno veselje se je risalo na otroških obrazih. Otroci so navdušeno hiteli pripovedovati, kaj predstavljajo. Razkazovali so svoja oblačila in jih primerjali z ostalimi. Iz vseh igralnic se je že navsezgodaj slišal smeh in navdušenje otrok.

V dopoldanskem času nas je obiskala klovnesa Zofi. Z otroki se je zabavala, izvajala razne norčije in otrokom naredila različne figure iz balonov. Otroci so bili nad oblikovanimi baloni in klovneso Zofi zelo navdušeni.

V popoldanskem času so se otroci v družbi staršev zbrali pred vrtcem. Najprej smo se vsi skupaj odpravili na pustni sprevod po Krmelju, nato pa pred vrtcem rajali in plesali ob veseli glasbi. Svoje pustne maske so predstavili tudi učenci prvega triletja, ki so se nam pridružili na pustnem rajanju. Po predstavitvi mask je vsaka pustna šema dobila krof in čaj. Skupaj smo preživeli nepozabno popoldne v upanju, da nam je uspelo pregnati zimo.

Zapisala Ksenija Vene

Dostopnost