Skoči na glavno vsebino

Sevnica (športni dom), 26. 11. 2021

TEKMOVANJA V AKROBATIKI SE JE UDELEŽILO 23 UČENCEV IN UČENK OD DRUGEGA DO DEVETA RAZREDA OŠ KRMELJ

Na tekmovanju tretje tekmovalne skupine so sodelovale osnovne šole  :

Boštanj
Center Novo Mesto
Krmelj
Brežice
Primoža Trubarja Laško
Sava Kladnika
Šmarjeta
Šmihel
Otočec
Dobje
Blanca
Planina pri Sevnici

Skupaj kar 141 TEKMOVALCEV IN TEKMOVALK IZ 12 OSNOVNIH ŠOL.

Kar 23 učencev in učenk je bilo iz naše osnovne šole in vsi so prišli z željo po zmagi in odličnih nastopih. Kot se je pokazalo je bila velika večina učencev, če ne rečemo praktično vsi, z izjemo naših seveda, članov različnih gimnastičnih sekcij klubov, ki delujejo v  Posavju, Dolenjskem in na Štajerskem območju.

Zato smo lahko še toliko bolj ponosni na vse učence in učenke, ki si želijo tekmovati v tako zahtevni športni panogi. Konkurenca je bila še zlasti pri učenkah izjemno močna, pri učencih je praviloma nekoliko manj zanimanja za akrobatiko, a je našo šolo zastopalo kar veliko število nadobudnih akrobatov. Najmlajši v postavi Jakob Končina, Jakob Pelko, Marsel Jevnikar in Luka Hercegovac so dosegli izjemen rezultat in so postali prvaki v svoji starostni skupini med ekipami, med posamezniki se je najbolje odrezal Jakob Pelko, ki je dosegel končno drugo mesto.

Vsi ostali udeleženci tekmovanja niso bili prejemniki priznanj, so pa prejeli bogato izkušnjo, predvsem pa se je morda pri komu prižgala iskrica, da bi se s to športno panogo želel/a resneje ukvarjati. Morda bodo ti učenci lažje našli pot k svojemu cilju.

Za prikazane nastope lahko vsem učencem in učenkam le čestitamo. Marsikdo je prikazal svoje najboljše izvedbe elementov ravno na tekmovanju, kar je še posebno težko. Priložnosti za tekmovanje bodo še, priložnost za vadbo ravno tako. Gremo, Krmelj!

Šolo so zastopali: Lovro Gole, Tim Kukec, Nejc Sevšek, Dan Leonard Kukec, Zoja Ramovš, Hana Mlinarič, Tea Zec, Ela Kolenc, Manca Hočevar, Manca Dražetić, Aldijana Mulahusić, Klara Hočevar, Nuša Poljanec, Xenia Rezelj, Marsel Jevnikar, Luka Hercegovac, Nika Kranjc, Jakob Končina, Jakob Pelko, Hana Dautbegović, Zala Krajčič, Lučka Kolenc in Zala Medvešek

Krmelj, 26. 11. 2021                                                                            Primož Plazar, prof. švz

Še nekaj foto utrinkov:

 

Dostopnost