Skoči na glavno vsebino

Plavanje in nevarnosti v vodi

Topel september je še vedno primeren za dejavnosti v vodi. Le to smo izkoristili in hitro opravili plavalni športni dan, ki je bil namenjen preverjanju znanja plavanja učencev ter pridobivanju znanja o nevarnostih v vodi in ob njej, hkrati pa se pogovorili o postopkih kaj in kako storiti, če do takšnih dogodkov kdaj pride.

Pri preverjanju znanja plavanja so učenci šestega razreda prikazali lepo tehniko in zanesljivo plavanje, v četrtem razredu je nekaj učencev neplavalcev. Zanimivo je, da sta med temi dva učenca, ki sta v lanskem šolskem letu bila že plavalca (bronasti delfin) in sta očitno zaradi slabše plavalne kondicije bila v tem trenutku neuspešna. To seveda kaže, da je še vedno kar nekaj učencev, ki poletne počitnice ne uspejo preživeti na morjih, jezerih ali drugih naravnih kopališčih in tako ne uspejo uriti in izpopolnjevati svojega znanja.

Vsi plavalci so opravili tudi deset minutno plavanje zdržema, nekaj časa smo namenili tudi igri in zabavi na toboganu. Vrhunec športnega dne je bilo razredno tekmovanje v plavanju, kjer je bilo nekaj veselja in tudi nekaj razočaranj. A tako je pač v športu – zmagovalec je praviloma le eden.

Športni dan je lepo uspel in učenci so se v domači kraj vrnili z lepimi spomini na skupno druženje.

Zapisal:

Primož Plazar, učitelj športne vzgoje

Dostopnost