Skoči na glavno vsebino

Tudi danes nas je čakal zanimiv dan. Takoj po zajtrku smo odšli peš do naravnega parka Zelenci, kjer izvira Sava Dolinka. Pot nas je vodila po travnikih in mimo hudourniških strug. Že sama pot je bila zanimiva. Samo to nam ni bilo všeč, da nam je jutranja rosa zmočila čevlje.

Prispeli smo do naravnega rezervata in opazovali ribe. Zanimivo se nam je zdelo to, da nimajo prav veliko hrane. Fascinantno je bilo tudi to, da ima voda celo leto enako temperaturo. Večina je bila v Zelencih prvič, zato so se nam zdele vse informacije zelo zanimive. Ko smo se vrnili v dom, smo imeli predavanje o orientaciji.

V drugem delu dneva smo se odpravili na orientacijski tek. Razdelili so nas v skupine po pet. Proga je bila dolga približno 4 km. Iskanje lisic in gesel nam ni povzročalo nobenih težav. Največ dela smo imeli z odgovori na vprašanja in z iskanjem azimuta. Zelo zanimivo je bilo tudi iskanje skritega zaklada, ki nam je prinesel dodatne točke. Zmagala je skupina Hitri in drzni, ki so jo sestavljali Tim, Timotej, Jaša, Hana in Larisa. Nad rezultati smo bili zelo navdušeni, saj je tudi skupina, ki je bila zadnja, dosegla veliko točk.

Po večerji smo se preizkusili v cirkuških dejavnostih. Žonglirali smo z žogicami, obroči, palicami in plastičnimi krožniki ter se vozili z monociklom. Veliko novega smo se naučili in se ob tem zabavali.

Timotej in Jakob

 

Dostopnost