Skoči na glavno vsebino

Kot vsako jutro smo se tudi danes zjutraj najprej odpravili na jutranjo telovadbo. Nato smo pojedli zajtrk in se pripravili za celodnevni pohod v Tamar. Po eni uri smo prispeli v to alpsko dolino. Najprej smo se z našima učiteljema odpravili na krajši sprehod do Črnih vod. Nekateri smo se povzpeli do snega tik pod skalami, kjer je bilo zelo mrzlo. Nato nas je učitelj Miha odpeljal do izvira reke Nadiže. Pot je bila strma in ozka, zato smo hodili počasi in previdno. K izviru smo šli v skupinah po štiri. Tam smo si lahko natočili čisto in mrzlo naravno vodo.

H koči v Tamarju so nam pripeljali kosilo, potem pa smo imeli še nekaj prostega časa za igre z žogo, badminton in frizbi. Popoldne nas je čakala še najboljša dejavnost, plezanje po naravni steni. Eden za drugim smo se z vso potrebno opremo preizkusili v tem športu. Plezali smo vsi, od prvega do zadnjega. Le Jan nas je samo od daleč opazoval, ker ima poškodovan prst. Čeprav nas je bilo malo strah, smo skoraj vsi priplezali do vrha 23-metrske stene, nekateri pa so preplezali vsaj nekaj metrov. Vsi pa smo se imeli zelo lepo.

Po vseh dejavnostih smo se vrnili v dom. Pred večerjo smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga fantje izkoristili za namizni tenis, punce pa za druženje po sobah. Po večerji smo tekmovali v kvizu in si nato ogledali še dokumentarni film o planiških teptačih.

Maj, Jan, Nik in Žan

 

Dostopnost