Skoči na glavno vsebino

Zjutraj smo se zelo zgodaj zbudili in čakali vse do sedme ure, ko je v sobo prišla učiteljica. Po jutranjem umivanju in oblačenju smo se odpravili na razgibavanje. Malo smo tekli, se raztegnili in naužili svežega zraka. Sledil je zajtrk. Nato smo še malo uredili sobe in jih pripravili za ocenjevanje, ki je bilo opravljeno med pripravami na dopoldanske aktivnosti. Vsi smo bili zelo nestrpni, kako nam je uspelo pri prvem ocenjevanju. No, za prvi dan še kar v redu, punce smo dobile štirico, fantje bodo morali pa malo boljše pospraviti.

Pred dopoldansko aktivnostjo so nas razdelili v dve skupini. Fantje so ostali na igrišču ob domu in se seznanili z novim športom. Skike je šport, podoben teku na smučeh in rolanju. Punce pa smo se ta čas odpravile na razgledno točko s hišico za snemalne naprave, kadar se iz Planice na TV prenašajo smučarski skoki. Ko smo prispele do hišice, smo bile zelo navdušene nad razgledom. Od tam smo opazovale trening smučarskih skokov. Zanimivo. Na povratku so nekatere malo zdrsnile, dobile manjše odrgnine, ampak nič hudega. Po malici smo se zamenjali. Punce smo po igrišču vozile skike, fantje pa so šli na pohod.

Po dopoldanski aktivnosti nam je že pošteno krulilo v želodcu, zato smo komaj čakali kosilo, nato pa smo imeli malo časa za druženje in počitek. Vsi smo se zbrali v sobi šestark in praznovali Kristinin rojstni dan. Kar prehitro je tekel čas do začetka popoldanske aktivnosti. Po uvodnih navodilih in namestitvi opreme je sledilo kolesarjenje. Odpeljali smo se na 28 km dolgo pot od Planice skozi Kranjsko Goro do Martuljka in preko Jasne nazaj do Planice. Vmes smo naredili nekaj krajših postankov in enega malo daljšega za sladoled ob jezeru Jasna. Doživeli smo nekaj manjših padcev, a se je vse srečno končalo.

Po napornem kolesarjenju smo se stuširali in preoblekli ter se pripravili na večerjo. Nato je sledilo predavanje o gorništvu, alpskem svetu in turni smuki. Komaj smo čakali, da se predavanje konča in se odpravimo v udobne postelje, saj smo bili zelo utrujeni. Dan je bil zelo zanimiv.

Kristina in Taja

Dostopnost