Skoči na glavno vsebino

Že ob pol osmih zjutraj smo se z vlakom odpeljali iz Sevnice proti Ljubljani, kjer smo prestopali, in nato nadaljevali vožnjo do Jesenic. Na železniški postaji na Jesenicah nas je čakal avtobus, ki nas je odpeljal do Planice.

Najprej smo odložili kovčke in se odpravili na kosilo, saj smo bili že zelo lačni. Hrana je bila okusna, kuharice so svoje delo odlično opravile. Po kosilu nam je učitelj Matija najprej razložil pravila, nato pa smo šli razpakirat kovčke. Sobe so super. Vsaka ima prenovljeno kopalnico in vse stene so prebeljene. Lepo nam je v njih. Navdušeni smo tudi nad vzmetnicami, saj so zelo mehke.

Popoldne smo si z učiteljico Tanjo ogledali okolico doma. Sprehodili smo se do vznožja skakalnic in si ogledali tudi nordijski center. Tu je izredno lepo. Predvsem pogled na gore, ki nas obkrožajo, je čudovit. Ko smo se vrnili, nas je učitelj opremil z znanjem lokostrelstva. V tej veščini smo se tudi sami preizkusili.

Po večerji smo se odpravili na pohod, ki nas je vse zelo utrudil, po Bloudkovi velikanki navzgor, do letalnice, po stopnicah na vrh in ob njej po stopnicah navzdol. Pogled od tam zgoraj je osupljiv.

Ponosni, da nam je uspelo, smo šli najprej pod vroč tuš, nato pa vsi utrujeni popadali v postelje.

Sara in Tjaša

Dostopnost