Skoči na glavno vsebino

22. april je svetovni dan  Zemlje, ki ga na pobudo civilne zaščite povsem svetu praznujemo že več kot 30 let.Tudi na naši šoli ta poseben dan obeležimo vsako leto. Učenci od 1. do 3. razreda smo imeli v petek, 21. 4., tehniški dan. Prisluhnili smo pravljici z eko vsebino Zeleni otok in sivi otok, kjer smo spoznali, kako lepše in boljše življenje je tam, kjer ljudje živijo v sožitju z naravo in kjer ni tovarn in gostega prometa.

Sledile so delavnice po razredih, kjer so učenci ustvarjali in razmišljali o tem, kaj lahko sami naredimo za to, da bo svet lepši. Na koncu smo se odpravili na teren v bližnjo okolico šole in jo očistili.

Učenci 4. in 5. razreda pa so imeli v ta namen naravoslovni dan, kjer so s tehniko kaširanje izdelovali planet Zemlja ter razmišljali in ubesedili, kaj planetu Zemlja želijo. Pozneje so se jim pridružili še učenci od 6. do 9. razreda in vsi skupaj so se udeležili čistilne akcije po Krmelju. Prihodnji teden bodo učenci 4. in 5. razreda v počastitev dneva Zemlje izvedli tudi gledališče na stopnicah.

Zavedajmo se, da je Zemlja naš dom. Bodimo ji hvaležni za vse, kar nam ponuja. Spoštujmo jo in ji to izkažimo tako, da zanjo vsak dan naredimo nekaj dobrega. Zanjo in za nas.

Zapisala: Ines Colner

Dostopnost