Skoči na glavno vsebino
Policija za_otroke4
V petek, 10. 4. 2015, smo se v telovadnici OŠ Krmelj zbrali učenci OŠ Tržišče, OŠ Milana Majcna Šentjanž, učenci OŠ Krmelj ter dva oddelka vrtca pri OŠ Krmelj. Zbrali smo se s prav posebnim namenom, in sicer da otrokom posredujemo in še okrepimo informacije, kako se znajti v stiski, nevarni situaciji, kako se zaščititi in poiskati pomoč, ko jo potrebujejo. Varnost otrok je namreč odgovornost nas vseh.

Vsi se z veseljem vključujemo v različne projekte s to tematiko. Projekt Policija za otroke pa je prav tako preventivni program, ki skrbi za našo in vašo varnost. Predvsem pa je pomembno to, da se vsi skupaj trudimo, da otroci ne bi utrpeli škode zaradi nasilja ali zlorabe.
Hvaležni smo za priložnost, da smo lahko sodelovali v tem projektu in del le-tega je bil tudi ta prijeten dogodek. Otroci in učenci so si po krajšem nagovoru komandirja Policijske postaje Sevnica, gospoda Žnideriča, najprej ogledali lutkovno predstavo ENA ENA TRI – MALI OJOJ v izvedbi ekipe gledališča LUTKE ZAJEC. Za tem smo se vsi odpravili na igrišče, kjer se je predstavil kvintet orkestra policije. Po krajšem koncertu pa so imeli otroci še možnost srečanja s policisti. Spoznali so delo pravega policijskega psa ter njegovega vodnika, posebno policijsko enoto ter si ogledali vozila in opremo policistov. Lahko so zastavljali vprašanja in izvedeli vse, kar jih je zanimalo, ter se slikali na in v različnih vozilih.
Bilo je prijetno dopoldne.

Policija za_otroke Policija za_otroke1 Policija za_otroke2 Policija za_otroke3 Policija za_otroke5

R. Mlinarič
Dostopnost