Skoči na glavno vsebino

1
Za nami je praznični december, za mnogo ljudi eno najbolj pričakovanih obdobij v letu. To je mesec radosti, veselih druženj in pričakovanj. To je mesec, ko odpremo svoja srca čustvom, ko želimo bolj kot kdaj koli prej izraziti ljubezen in podariti topel objem tistim, ki jih imamo radi. Ob božiču vlada v zraku prav posebna energija, polna topline in globokih čustev v družinskem krogu in s prijatelji.

Toda vsi nimajo te sreče, da bi se lahko skupaj z družino zbrali ob praznično okrašeni mizi. Osamljenost je v tem času tako še bolj izrazita in lahko tudi boleča. Zato smo se na OŠ Krmelj odločili, da v okviru projekta SKK učenci za praznike obiščemo starejše krajane, ki živijo sami in jim popestrimo in lepše obarvamo praznične dni. Skromna darilca in zapete pesmice so jim na obraz priklicale presenečenje in iskreno veselje, topli objemi in stiski rok z lepimi željami pa so povzročili tudi kakšno solzico sreče.

Tako vemo, da jim je to res veliko pomenilo. Ta srečanja niso ogrela samo njihovih src, ampak tudi naša. Lepo in prav bi bilo, da takšni obiski postanejo stalnica.

Kako malo je velikokrat potrebno, da zasijejo iskrice v očeh …
2 3 4 5 6 7 8 9

Dostopnost