Skoči na glavno vsebino

V sredo,  9. 5. 2012,  so naši učenci v Dolenjskih Toplicah  predstavili svoje delo v okviru projekta Evropska vas.

DSC 0168

Že sedmo leto zapored so spoznavali države Evropske unije, njihove geografske in etične značilnosti, zgodovino, kulturo, glasbo, običaje, narodno nošo, kulinariko in posebnosti. Letos so predstavili Latvijo in Finsko.
Izdelke so učenci pripravljali v okviru pouka in likovno-ustvarjalnih delavnic, ki so potekale v popoldanskem času. Z veliko truda in vztrajnosti so izdelali čudovite izdelke, ki so jih tudi razstavili ob zaključku projekta. Stojnico Latvije so krasile makete znamenitosti te baltske države: nacionalna knjižnica v Rigi , hiša, zgrajena v Jugendstilu, mosta na reki Dvini, televizijski stolp, cerkev Svetega Petra, spomenik svobode in mnoge druge znamenitosti.
Tudi na stojnici Finske so si obiskovalci lahko ogledali makete finske savne, Sibeliusovega spomenika, finske hiše, igluja in prebrali veliko zanimivega o “državi tisočerih jezer”.
Ker je letošnje leto Evropski parlament razglasil za evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti, smo k sodelovanju povabili tudi babice in mamice naših učencev, ki so pripravile okusne jedi, s katerimi so se obiskovalci lahko posladkali in si tako polepšali dan.
Ob zaključku celoletnega projekta, ki je od vseh zahteval natančno in odgovorno delo ter veliko vztrajnosti in potrpežljivosti, se zahvaljujemo vsem staršem, starim staršem, učiteljem in vsem tistim, ki ste nas spodbujali in nam pomagali, da smo uspešno predstavili naše delo in hkrati tudi našo šolo.
Mentorica projekta Mateja Zoran

Dostopnost