Skoči na glavno vsebino

Otroci oddelka Sončki smo obiskali zdravstveni dom v našem kraju.  V zdravstvenem domu nas je prijazno sprejela medicinska sestra Tonika Tomažič in nas popeljala skozi delovne prostore doma.
DSCF6209

V vsakem prostoru je otroke seznanila z dejavnostjo, ki  poteka v njem  v delovnem času zdravnika.
Največ časa smo se pomudili v prostoru prve pomoči, kjer je medicinska sestra praktično na otroku pokazala povijanje ran. Vsak otrok je pokazal predel roke in medicinska sestra mu je povila. Na tehtnici so se otroci stehtali in z metrom izmerili  telesno višino.
V zobozdravstveni ordinaciji nas je sprejela prijazna  zobozdravnica in njena asistentka. Otroci so prisluhnili nasvetom zobozdravnice, kako naj otroci skrbijo za svoje zobe.  Predstavitev prav posebnega stole za pregled zob, je na otroke naredila močan vtis. Otroci so drug za drugim sedali na stol in zobozdravnica jim je pregledala zobe. Otroci so sodelovali pri pregledu in bili po pregledu nagrajeni z žigom na roko, kar jih je razveselilo.
Tudi otroci, ki so pokazali malo strahu, so ob zaključku korajžno sedli na stol in dovolili pregled zob.
Zanimanje pa so otroci pokazali tudi v zobotehnični delavnici. Spraševali so tehnika iz česa naredi nove zobe in s kakšnimi modelčki. Zobotehnik je otrokom razložil in pokazal pripomočke.
Obiskali pa smo tudi lekarno, ki je v sklopu zdravstvenega doma. Z zanimanjem so zrli na police, komentirali in razlagali kolikokrat so že bili s starši v lekarni in po kaj so prišli. Pogostili smo se s pastili vitaminov in se poslovili. DSCF6228
 Otroci so z obiskom zdravstvenega doma zadovoljili svojo  vedoželjnost in pridobili nova spoznanja. Za vse nas je bilo prijetno doživetje in posamezni otroci so razmišljali, da bodo morda tudi oni nekoč postali zdravniki, medicinske sestre in zobozdravniki.  

                                                                                                  

Daniela Zupančič, vzg.

Dostopnost