Skoči na glavno vsebino

ebelica

Učenci 2.r OŠ Krmelj in njihova učiteljica Marjetka Podlogar smo bivali v Domu Čebelica od 14. do 16.12.2011. Dom čebelica se nahaja na Čatežu pri Trebnjem. Ob prihodu nas je sprejela vodja doma gospa Andreja Tomažin, ki je učence seznanila s pravili, ki se jih je v domu potrebno držati.

Učitelji Doma so za učence pripravili različne dejavnosti, ki sem jih izbrala seveda tudi sama na podlagi njihovega ponujenega programa.

Tako smo spoznali športno plezanje po steni, učili smo se osnov lokostrelstva, se orientirali v kraju in izdelali preprost kompas. Deževen dopoldan smo preživeli v gozdu, kjer smo iskali različne majhne živali in si jih natančno ogledali. Kljub mrzlemu in deževnemu dnevu so otroci našli veliko majhnih živali, ki bivajo pod listjem, pod lubjem, pod kamni… Naučili smo se tudi očistiti akvarij z želvami.

Zelo zanimiva sta bila za učence slikanje na svilo ter gledališka urica, kjer smo neizmerno uživali v sproščenem gibanju po prostoru.

Seveda so učitelji poskrbeli, da so se učenci tudi zabavali, zato so pripravili tudi take dejavnosti: večerni disco, trgovino in Pokaži, kaj znaš. Otroci so zelo uživali.

Dnevi v Domu Čebelica so prehitro minili in morali smo domov. Ostal pa nam bo prijeten spomin in želja, da se tja še kdaj vrnemo.

ebelica2

Marjetka Podlogar, učiteljica 2. razreda

Dostopnost