Kruh, maslo, med, mleko in jabolko, vse slovenskega porekla, so imeli otroci v vrtcu in učenci v šoli za Tradicionalni slovenski zajtrk v petek, 18. novembra 2011.
Projekt tradicionalni slovenski zajtrk so si zamislili na Čebelarski zvezi Slovenije, ki letos že peto leto zapored zalaga šole in vrtce z medom in jih izobražuje. S tem namenom je otroke v vrtcu obiskal čebelar iz Društva čebelarjev Šentjanž, ki je otroke poučil o pomenu čebel in čebeljih pridelkov, o zdravilnih učinkih medu in o njegovem načinih uporabe.
Otroci in učenci so spoznali, da je zajtrk najpomembnejši obrok in da si je zanj zjutraj vredno vzeti čas in začeti dan z zdravo, doma pridelano hrano.
Otroci in učenci so na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka ustvarjali likovne izdelke, zbirali slikovno gradivo, pregovore, recepte in odkrivali različne vrste medu ter s svojimi izdelki sodelovali na likovnem in literarnem natečaju Tradicionalnega slovenskega zajtrka.
Več o projektu si lahko preberete v prispevku Tradicionalnega slovenskega zajtrka.
Da je Tradicionalni slovenski zajtrk uspešno potekal na Osnovni šoli Krmelj se zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so prispevali živila.
Donirali so:
KRUH – Dolenjske pekarne, Novo mesto
MASLO – Ljubljanske mlekarne, Ljubljana
MED – Društvo čebelarjev Šentjanž
JABOLKA – Darko Blas, Loka pri Zidanem mostu
MLEKO – Peter Končina, Polje pri Tržišču, Krmelj
– Metka Povšič, Malkovec, Tržišče
– Jože Papež, Zgornje Vodale, Tržišče
– Alojz Škoporc, Pavla vas, Tržišče
– Alojzij Trbovec, Krsinji vrh, Tržišče
Nedavni komentarji