Skoči na glavno vsebino

logo TSZ

Kruh, maslo, med, mleko in jabolko, vse slovenskega porekla, so imeli otroci v vrtcu in učenci v šoli za Tradicionalni slovenski zajtrk v petek, 18. novembra 2011.

Projekt tradicionalni slovenski zajtrk so si zamislili na Čebelarski zvezi Slovenije, ki letos že peto leto zapored zalaga šole in vrtce z medom in jih izobražuje. S tem namenom je otroke v vrtcu obiskal čebelar iz Društva čebelarjev Šentjanž, ki je otroke poučil o pomenu čebel in čebeljih pridelkov, o zdravilnih učinkih medu in o njegovem načinih uporabe.

Otroci in učenci so spoznali, da je zajtrk najpomembnejši obrok in da si je zanj zjutraj vredno vzeti čas in začeti dan z zdravo, doma pridelano hrano.

stenas 1

Otroci in učenci so na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka ustvarjali likovne izdelke, zbirali slikovno gradivo, pregovore, recepte in odkrivali različne vrste medu ter s svojimi izdelki sodelovali na likovnem in literarnem natečaju Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Več o projektu si lahko preberete v prispevku Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Da je Tradicionalni slovenski zajtrk uspešno potekal na Osnovni šoli Krmelj se zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so prispevali živila.

Donirali so:

kruh

KRUH            – Dolenjske pekarne, Novo mesto

maslo

MASLO         – Ljubljanske mlekarne, Ljubljana

med

MED               – Društvo čebelarjev Šentjanž

jabolka22908

JABOLKA    – Darko Blas, Loka pri Zidanem mostu

mleko

MLEKO         – Peter Končina, Polje pri Tržišču, Krmelj

– Metka Povšič, Malkovec, Tržišče

– Jože Papež, Zgornje Vodale, Tržišče

– Alojz Škoporc, Pavla vas, Tržišče

– Alojzij Trbovec, Krsinji vrh, Tržišče




Dostopnost