Skoči na glavno vsebino

4. junij je bil poseben dan za krmeljske devetošolce. V okviru ur geografije smo imeli priložnost sodelovati s petošolci in jim predstaviti vse slovenske pokrajine. Pripravili smo zanimive predstavitve in delavnice, s pomočjo katerih smo učencem petega razreda približali lepote in posebnosti naše domovine.

Petošolci so se izkazali za zelo vedoželjne. Z velikim zanimanjem so sodelovali pri predstavitvah in postavljali številna vprašanja. Veselilo nas je, da smo jim lahko posredovali nova znanja in jih navdušili nad bogato kulturno dediščino naše države.

Na koncu našega srečanja smo organizirali pogostitev s slovenskimi jedmi, ki smo jih pripravili tako učenci devetega razreda kot tudi petošolci. Miza je bila bogato obložena s tradicionalnimi dobrotami, ki so bile prava kulinarična poslastica. Vsi smo bili navdušeni nad okusnimi jedmi in prijetno vzdušje je dodatno popestrilo naš dogodek.

Ponosni smo, da naša šola organizira takšne ure, kjer lahko starejši učenci delimo svoje znanje in izkušnje z mlajšimi. Srečanja med devetošolci in petošolci so postala že tradicionalna in vedno se jih veselimo. So priložnost za medsebojno povezovanje, učenje in ustvarjanje lepih spominov.

Enja Papež, 9. razred

Dostopnost