Skoči na glavno vsebino

Konec meseca decembra se je na Osnovni šoli Krmelj zaključil večmesečni mednarodni projekt z naslovom Let’s christmas. Učenci 7. razreda so v okviru pouka angleščine in izbirnega predmeta sodobna priprava hrane spoznavali tradicijo praznovanja božiča v različnih evropskih državah.

Najprej so natančno raziskali običaje, navade in božično kulinariko v svoji državi. Nato pa so pripravili brošure, pisma, zgibanke in voščilnice – vse v angleščini – ter jih poslali na 9 različnih osnovnih šol po Evropi, v Španijo, Francijo, Nemčijo, Grčijo, na Portugalsko, Poljsko, Slovaško in Češko. V mesecu decembru so vsak teden prihajala pisma iz vseh omenjenih držav, ki so razkrila bogastvo različnih kultur.

Sedmošolci so se odziva vrstnikov z različnih šol po Evropi vsak dan znova razveselili. Nova spoznanja so v t.i. že tradicionalnem Gledališču na stopnicah predstavili tudi preostalim učencem in učiteljem šole. Da so del tega božičnega utripa različnih kultur začutili tudi vsi tisti, ki niso bili neposredno vključeni v projekt, so učenci 7. razreda spekli tradicionalne nemške, poljske, francoske in seveda slovenske božične slaščice.

Tatjana Selak, učiteljica angleščine in mentorica projekta

Dostopnost