Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 14. 12. 2023, je Zveza prijateljev mladine Krško organizirala ogled Državnega zbora Republike Slovenije in Hiše Evropske unije. Dogodka se je udeležilo po pet učencev iz osnovnih šol občin Radeče in Sevnica.

Najprej nas je pot vodila do Hiše Evropske unije, kjer so nas lepo sprejeli in nas napotili v predavalnico, kjer smo se pogovarjali o značilnostih Evropske unije. Po predavanju smo nadaljevali z delavnico, pri kateri smo z napredno tehnologijo pridobili še več novih informacij o Evropski uniji ter se pri tem zelo zabavali. Potem smo si na kratko ogledali praznično obarvan center Ljubljane ter se v še vedno prazničnem vzdušju peš odpravili do slovenskega parlamenta. Ko smo vstopili, smo prejeli vizitke in si ogledovali čudovito notranjost te pomembne državne ustanove. Vodička nas je popeljala v malo sejno sobo, ki nas je popolnoma prevzela. Sledilo je krajše predavanje, nato pa smo se udeležili težko pričakovane seje poslancev v veliki dvorani Državnega zbora Republike Slovenije.

Po končani seji sta nas pričakala poslanec gospod Tomaž Lisec ter predsednica Državnega zbora gospa Urška Klakočar Zupančič. Naredili smo nekaj fotografij in se polni novih informacij in lepih vtisov odpravili domov.

Enja Papež, Pika Vidmar, Tia Kovaljev, Zoja Prelogar,
Kristjan Kranjc in učiteljica Mateja Mandl Dirnbek

 

Dostopnost