Skoči na glavno vsebino

Prvi oktobrski vikend smo ob zaključku nacionalnega meseca branja in hkrati ob zaključku tedna otroka v Osnovni šoli Krmelj z učenci preživeli noč v knjižnici. Branje smo povezali s športom, ki je bil prav tako v ospredju v zadnjem tednu septembra, in druženje iz petka na soboto naslovili S knjigo med športne junake.

Knjižnično informacijsko znanje so učenci urili z lovom med knjižnimi policami ter v sobah pobega s Primožem Rogljičem, Tino Maze in Goranom Dragičem, ki so glavni knjižni junaki Suhodolčanovih zgodb. Večer se je nadaljeval z ogledom športnega filma in zaključil s tihim branjem knjige po izbiri.

Sobotna delavnica je prinašala delo s spletnimi viri in pripravo predstavitve izbranih slovenskih športnikov. Učenci so svojo energijo sprostili v zanimivi športni delavnici pod vodstvom športnega pedagoga, druženje pa smo zaključili s sladkim presenečenjem.

Zelo všeč mi je bilo, ker smo imeli veliko delavnic na temo branja in športa. V soboto dopoldne smo se lahko malo razgibali, zanimiv pa se mi je zdel tudi ogled filma skupaj s prijatelji.

Aljaž

 

Veliko smo se družili in sodelovali med seboj. Na koncu pa smo izvedli še športno urico. Tudi hrana je bila dobra. Vse je bilo enkratno.

Maj

 

Najbolj sem uživala v sobah pobega, ker smo bili ves čas malo pod adrenalinom, saj se je čas do tega, da smo bili rešeni, odšteval. Tudi film je bil zanimiv del večera.

Zoja

 

Zanimive so se mi je zdele sobe pobega in lov med knjižnimi policami, saj je bilo veliko napetosti. Imeli smo se lepo in rada bi, da bi takšno druženje ponovili.

Aldijana

 

Užival sem v sobah pobega, med knjižnimi policami in ko smo gledali film. Še posebej všeč mi je bila športna urica z učiteljem Luko. Vikend je hitro minil, saj sem užival v družbi prijateljev.

Timotej

 

Polona Starič, učiteljica in knjižničarka

 

Dostopnost