Skoči na glavno vsebino

1. DAN

Zjutraj smo se vsi nasmejani in polni pričakovanj podali na pot proti morju. Ko smo prispeli na Debeli Rtič smo se namestili v mladinskem domu Veverička in si najprej ogledali naše sobe. Pojedli smo malico in se že pripravili za prve dogodivščine na bazenu. Na bazenu smo se učili plavalnih tehnik in čas je minil kot bi mignil. Po plavanju smo odšli na kosilo in napolnili naše želodčke. Sledilo je ustvarjanje morskih lučk, ki nam bodo služile za večerni nočni sprehod. Popoldne je ponovno sledilo plavanje. Prvi dan bomo zaključili z nočnim sprehodom in družabnimi igrami.

2. DAN

Zjutraj smo se prebudili polni energije, napolnili svoje želodčke in se odpravili v borov gozdiček na gozdno dogodivščino. Tam smo opravili vse izzive in prišli do skritega zaklada. Potem smo si oblekli kopalke in se odpravili na plavanje. Po plavanju nam je kosilo teknilo kot bi mignil in sledil je počitek in polnjenje naših energijskih baterij. Po počitku smo se odpravili na obalo, kjer smo po morju iskali morske organizme in spoznavali različne vrste morskih živali in školjk. Komaj smo že čakali popoldansko plavanje, kjer smo se lahko na koncu malo razvajali tudi v masažnem bazenčku. Zvečer se bomo udeležili talentov Debelega rtiča in potem hitro odhiteli spat, polni pričakovanj za naslednji dan.

 

3. DAN

Tretji dan smo se zbudili polni pričakovanj. Hitro smo se malo razgibali, odšli na zajtrk in se odpravili na pomol, kjer nas je že čakala ladjica. Z ladjico smo se odpeljali v Piran in med potjo spoznavali slovensko obalo. V Piranu smo si najprej ogledali akvarij, kjer smo videli veliko zanimivih morskih organizmov. Nato smo si ogledali Tartinijev trg in se sprehodili do znamenitega zvonika in svetilnika. Ker je bilo zelo vroče smo si privoščili tudi slasten sladoled. Ko smo prispeli nazaj nas je že čakalo kosilo in sledil je kratek počitek. Popoldne smo namenili izvajanju aktivnostim na morju. Vsi smo se preizkusili tudi v supanju. Kasneje smo obiskali tudi bazen in večer zaključili s plesom.

4. DAN

Jutro smo kot vsak dan začeli z jutranjo telovadbo in zajtrkom. Po zajtrku smo se odpravili na lokostrelstvo. Tam smo neizmerno uživali. Naučili smo se tudi orientirati s kompasom in spoznali, kaj vse je pri orientaciji pomembno vedeti. Sledilo je plavanje. Danes smo izpopolnjevali tehniko plavanja, se v vodi lovili in izvajali skoke v vodo. Ker smo bili celo dopoldne zelo aktivni, smo že komaj čakali kosilo. Po kosilu smo se preizkusili v pisanju morskih pravljic in odigrali morsko tombolo. Spoznavali smo tudi zgodovino slovenskega primorja in raziskovali primorski svet s pomočjo zemljevida. Sledilo je popoldansko plavanje in večerno orientacijsko iskanje zaklada po Debelem rtiču. Ker je danes naš zadnji večer na morju, bomo zvečer skupaj odplesali nekaj plesov na živahne plesne ritme.

5. DAN

Zadnji dan se je začel s telovadbo in zajtrkom. Po zajtrku smo spakirali svoje kovčke in odšli na ustvarjalno delavnico. Ustvarjali smo morske deklice in morske pošasti. Delo nam je šlo odlično od rok. Ker nam je ostalo še nekaj časa pred odhodom na bazen, smo igrali namizni nogomet in odbojko. Na plavanju smo se vsi potrudili po svojih najboljših močeh in osvojili plavalne značke različnih stopenj. Po plavanju smo odšli še na kosilo in se veselo odpravili na pot proti Krmelju. Celotna šola v naravi nam bo ostala v čudovitem spominu.

Vtisi učencev o šoli v naravi:

“Všeč mi je bilo, ko smo se peljali z ladjico, odšli v akvarij, na žurko, tržnico in sladoled. Všeč mi je bilo tudi ustvarjanje, plavanje in supanje.”
“Všeč mi je bila vožnja z ladjico.”
“Všeč mi je bilo, ko smo bili na ladjici in ko smo plavali.”
“Všeč mi je bilo, da smo se kopali v bazenu in morju.”
“Všeč mi je bilo, ko smo šli na zabavo.”
“Všeč mi je bilo v akvariju.”
“Všeč mi je bilo lokostrelstvo.”
“Všeč mi je bilo, ko smo odšli na sladoled.”
“Všeč mi je bilo supanje.”
“Všeč mi je bilo ustvarjanje in plavanje.”
“Všeč mi je bilo, ko smo iskali školjke.”
“Všeč mi je bilo, ko smo odšli v Piran.”
“Všeč mi je bilo, ko smo iskali skriti zaklad.”

     

 

Lepo vas pozdravljajo učitelji in učenci.

Dostopnost