Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 13. 2. 2023, se je v okviru projekta Planetu Zemlja prijazna šola in vrtec, v Vrtcu pri Osnovni šoli Krmelj pričel teden namenjen gozdu in gozdnemu bontonu. Vzgojiteljice vrtca so v večnamenskem prostoru vrtca pripravile in izvedle predstavo. Rdečo nit predstave je predstavljala pravljica Mojiceje Bonte, z naslovom Dobrodošli v gozdu. Pred pričetkom predstave so morali otroci s pomočjo ugank prepoznati gozdne živali (lisica, medved, zajec), ki bodo nastopale v predstavi. Da pa otroci niso bili zgolj opazovalci, so jim bila med samo predstavo zastavljena tudi vprašanja, na katera so morali odgovoriti, za nadaljevanje pravljice. Po končani predstavi so nastopajoči in otroci oblikovali pravila gozdnega reda, na katera večkrat pozabimo. Otroci so s pomočjo živali in gozdne vile spoznali, da bi bilo dobro, da bi tudi v našem gozdu imeli tablo, na kateri bi bila zapisana pravila oz. gozdni bonton. Na koncu nas je lepo pozdravila tudi ravnateljica gospa Gusta Mirt, ki je spregovorila nekaj besed o gozdu in gozdnemu bontonu, nato pa nam je zaželela veliko ustvarjanja, novega znanja in igranja pri izvajanju projekta.

V sredo, 15. 2. 2023, nas je obiskal diplomirani inženir lesarstva, ki nam je predstavil različne vrste lesa, nato pa je skupaj z otroki izdelal lesen klopotec in tablo z pravili gozdnega bontona.

V petek, 17. 2. 2023, nas je po navodilu gozdnih živali in gozdne vile obiskal revirni gozdar, s katerim smo se odpravili do gozda. Po poti nam je gozdar s pomočjo plakatov predstavil gozdne živali in rastline, ki jih najdemo v gozdovih. Po končani predstavitvi gospoda gozdarja, smo slavnostno postavili tablo s pravili gozdnega bontona.    

Koordinatorka Mojca Erman, vzgojiteljica v Vijolični igralnici

Dostopnost