Skoči na glavno vsebino

Prišel je čarobni mesec, ki se ga otroci tako zelo veselijo. V Krmelju smo ga pričeli točno 1. decembra s tradicionalno prireditvijo; letos je bil to že 23. Zimski Knapčev pohod v izvedbi Vrtca pri OŠ Krmelj in OŠ Krmelj.

Starši in otroci so doma izdelali Knapčevo svetilko in v sprevodu razsvetlili ulice po kraju ter s tem vsem krajanom prikazali malo pravljičnosti. Skupaj z gospo ravnateljico in s Knapcem so svečano prižgali vse luči na vrtcu, šoli in v kraju.

Prireditev se je nadaljevalo v šoli z igrico Zvezdica Zaspanka v izvedbi vzgojiteljic. Nato so se predstavili otroci s petjem v zborih tako vrtca kot šole. Otroci so pripovedovali recitacije, zapeli  pesmi in zaplesali ples snežink ter snežakov. Poskrbljeno je bilo tudi za lačne želodčke, s palačinkami, zraven pa so se pogreli s toplem čaju. Po prireditvi je potekala še tržnica. Na tržnici so bili predstavljeni ustvarjalni izdelki otrok vrtca in učencev. Otroci so se lahko za spomin fotografirali v foto kotičku, skupaj s Knapcem in njegovimi gozdnimi prijatelji.

Prireditev je bila zelo dobro obiskana. Zahvaljujemo se vsem za donirane prostovoljne prispevke, ki so namenjeni Šolskemu skladu OŠ Krmelj.

S prireditvijo smo na široko odprli vrata zimi in veselemu decembru.

Sonja Kugonič, nosilka prireditve

Dostopnost