Skoči na glavno vsebino

 

V sredo, 4. 5. 2022, smo izvedli 8. spomladanski Knapčev pohod oz. Knapčeve olimpijske igre. Pohod je potekal v popoldanskem času. Starši in otroci so se zbrali pred glavnim vhodom nove šole. Ravnateljica ga. Gusta Mirt je pred začetkom pohoda pozdravila starše in otroke. Po uvodnem pozdravu gospe ravnateljice se je pridružil Knapec, ki je otrokom predstavil potek otroških olimpijskih iger. Strokovne delavke vrtca so otrokom razdelile barvne krogce (rumene, rdeče, modre, zelene in črne), s pomočjo katerih so se starši z otroki razvrstili po postajah. Otroci so pred začetkom pohoda prejeli olimpijski karton, na katerega so po opravljeni nalogi, na postaji prejeli žig. Pohod je potekal v sklopu štirih postaj. Namen srečanja: urjenje gibalnih spretnosti in sposobnosti, sodelovanje staršev z otroki, pripadnost, prijateljstvo in »fair play«.

Na prvi postaji so otroci začeli s hojo po vseh štirih, tako da so sledili odtisom rok in nog na podlagi. Nato so se morali splaziti skozi obroče in po premaganih ovirah nadaljevali s hojo ali poskoki v smeri narisane črte. Izvedba na prvi postaji je bila časovno omejena. Tako so otroci po določenem času in opravljeni nalogi prejeli žig in nadaljevali pot do drugega gibalnega izziva.

Na drugi postaji so v teku ali hoji vijugali med visečimi plastenkami. Plastenke z vodo so bile obešene med drevesi. Na asfaltnem igrišču so bile pripravljene ovire v dveh višinah. Nižje ovire so bile namenjene preskakovanju, pri višjih se je bilo potrebno skloniti in iti spodaj.

Gibalna naloga na tretji postaji: prenašanje žoge na dveh palicah, mimo ovir in čez ovire.

Gibalna naloga na četrti postaji je bila: metanje obročev na palico in met žogic v zaboj. Pripravljeni so bili obroči, postavljene palice, zaboj in žogice. Označena je bila začetna pozicija za metanje. Ena je bila bližje in druga bolj oddaljena.

Na zadnji postaji so se otroci in starši preizkusili še v metanju žogic oz. zbijanju lončkov. Pri metanju je bila potrebna natančnost.

Po uspešno opravljenih gibalnih nalogah vseh sodelujočih, smo se odpravili na rokometno igrišče, kjer so strokovne delavke vrtca poskrbele za sadno malico in napitek. Vsi otroci so za sodelovanje prejeli Knapčevo medaljo.

 

Zapisala: Anja Alesia Grošelj

Dostopnost