Skoči na glavno vsebino

Zbilje, 21. 4. 2022

Dogodka se je udeležilo 5 učencev in učenk Osnovne šole Krmelj

Na tokratno tekmovanje so se je manjše število učencev in učenk šole. Žal je k manjšemu številu udeležencev prispevalo tudi zdravstveno stanje nekaterih naših učencev in učenk, ki bi lahko posegli morda tudi po vidnejših uvrstitvah na državnem tekmovanju.

V posameznih starostnih kategorijah je tekmovalno resnično veliko število učencev. Pri najmlajših udeležencih se rezultati niso beležili V tej starostni kategoriji sta tekmovala Jakob Pelko iz drugega razreda in Matic Končina iz četrtega razreda. Jakob je tekel precej suvereno in je končal v zgornji tretjini tekmovalcev, Matic se ja žal kmalu po štartu zapletel s sotekmovalcem, kar je za oba pomenilo konec tekmovanja. Bolečine v tistem trenutku so bile žal prevelike za uspešno nadaljevanje s tekom.

V kategoriji petih razredov so se že beležili rezultati in prav zares lep rezultat je dosegla Manca Hočevar, ki je razdaljo 1000 metrov pretekla v času 4:12,3  in je zasedla 28. mesto.

V kategoriji šestih razredov je našo šolo zastopal Erazem Baloh, ki je progo premagal z rezultatom 3:43,3 in se je uvrstil na končno 34. mesto med 141 tekmovalci.

Zelo lep rezultat je dosegla naša najstarejša tekmovalka, ki je tekmovala v kategoriji osmih razredov – Nika Tisu.

Nika, ki je bila odlična že na občinskem krosu je tudi tokrat dosegla lep rezultat. Kljub veliki konkurenci med dekleti se je uvrstila na  35. mesto s časom 3:58,1.

Prav vsi naši učenci so za najboljšimi v svoji starostni kategoriji zaostali za slabih 30 sekund, kar je dober izziv za naslednja tekmovalna leta.

Državno tekmovanje v krosu je bilo k sreči izvedeno v lepem vremenu in dobrem športnem vzdušju z ogromno mladimi. Verjamemo, da so v domači krak prinesli lepo izkušnjo in dobili potrebno motivacijo za nadaljnje delo.

Vsem udeležencem iskrene čestitke za prikazane nastope in vabljeni tudi v bodoče.

Foto utrinki:

Dostopnost