Skoči na glavno vsebino

 

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Naša šola se bo letos pridružila tudi vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila, jote s kislo repo. Tudi sicer imamo v jesenskih in zimskih mesecih pogosto na jedilniku tradicionalne slovenske jedi, ki vključujejo kislo zelje in repo.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Letošnji TSZ bomo popestrili z dejavnostmi:

  • Vsi razredi bodo v okviru oddelčne skupnosti v petek, 19. 11. 2021, z razredniki spoznavali pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva, varovanja okolja, pomen zajtrka za zdravo, uravnoteženo prehrano, za lažje delo v šoli. Ogledali si bodo predstavitve o pomenu TSZ, vrtnarstva, sadjarstva, ekološkega kmetijstva in poljedelstva.
  • Še več vsebin o domačem sadju in zelenjavi, kisanju zelja, priprave jote bodo izvedeli učenci 6. razreda pri pouku gospodinjstva. Izdelali bodo tudi plakat o sadju in zelenjavi.
  • Na razredni stopnji bodo učenci likovno ustvarjali na temo čebel, čebelarstva, sadja in zelenjave. Izdelali bodo čebelice in čebelnjak. Nastali bodo čudoviti izdelki, ki bodo krasili učilnice in jedilnico naše šole. Učenci bodo ustvarjalni tudi v okviru ur podaljšanega bivanja.

Učenci bodo po razredih pripravili pogrinjke in ob poslušanju pesmic o čebelah, ogledu filmčkov, zajtrk pojedli v prijetnem vzdušju.

Dostopnost