16. 11. 2018 so učenci OŠ Krmelj tako kot drugod po Sloveniji zajtrkovali tradicionalne slovenske jedi. V spodnji šoli so nas na praznično pogrnjenih mizah pričakali med (g. Ciril Kolenc z Vrhka pri Tržišču, g. Milan Umek s Polja), maslo (Oblak iz Kladja pri Krmelju), domači kruh (pekarna Bruno Gabrijele), mleko (kmetija Kranjc iz Budne vasi pri Šentjanžu) in jabolka (kmetija Repovž). Za zanimivo dogajanje so poskrbeli učenci prvega triletja, prvošolci so zapeli pesem Na planincah luštno biti ter povedali pesmico Vide Brest o kruhku. Drugošolci so zaplesali ljudski ples Ob bistrem potočku, učenci 3. R pa so nastopili s pesmico Ciciban in čebela. Z obiskom sta nas počastila čebelarja g. Ciril Kolenc in g. Jože Skoporc, ki sta učencem predstavila čebele in čebelje izdelke. Učiteljica Majda Štih je učence seznanila s podatki o ekološkem kmetovanju in pomenu uživanja domače hrane.
Sara Gačnik
Nedavni komentarji