Skoči na glavno vsebino

V petek, 25. 5. 2018 je bil za otroke in vzgojiteljici Vijolične igralnice prav poseben dan. V dopoldanskem času smo obiskali frizerski salon Sijaj. Prijazno nas je sprejela in pozdravila gospa frizerka Klavdija. Razkazala nam je salon, zatem pa nam uredila frizure. Deklice je počesala in jih olepšala  z barvno maskaro. Dečkom je z gelom oblikovala frizure, vendar so si tudi oni zaželeli malo barve na laseh. Z veseljem jim je ustregla in tudi njim pobarval lase z barvno maskaro.

Popoldanski čas pa smo na današnji dan preživeli skupaj s starši, saj smo imeli zaključno srečanje skupine. Zbrali smo se v naši Vijolični igralnici, kjer sva jih vzgojiteljici lepo pozdravili. Nato so se starši skupaj z otroki razdelili v štiri skupine, kjer so dobili naloge. Prva skupina je poslikala okna igralnice, druga pripravila sadni napitek, tretja je poskrbela za predjed-tunin namaz in četrta skupina je bila zadolžena za pripravo glavne jedi-zelenjava in meso na žaru. Predno so se odpravili na delo so si nadeli predpasnike, tako starši kot otroci, in pričeli z delom. Pri tem jim je pomagal kuhar, gospod Danijel.  Vse skupine so bile zelo izvirne. Pri pripravi hrane za degustacijo na mizi so imeli otroci in starši odprte roke. Degustirali so nam kot pravi mojstri v restavraciji. Skupina, ki je pripravljala glavno jed nam je na mizi pripravila pravi ˝ruski bife˝. Po končanem delu, se je vsaka skupina predstavila s svojo jedjo. Svoje umetnije na oknih so nam predstavili tudi slikarji v igralnici. Sledila je pogostitev. Ob koncu zaključka je sledila še majhna pozornost za starše in otroke. A brez sladice seveda ni šlo. Ohladili smo se s sadno solato in sladoledom ter čas namenili skupnemu druženju, pogovoru in igri z otroki zunaj na igralih.

Dragi starši hvala vam za prečudovito popoldne, skupno druženje z vami je bilo nadvse prijetno in zabavno. Ob enem pa bi se vam radi še enkrat zahvalili za vse prijazne besede, vašo skrb, tople nasmehe, vaše zaupanje in naj vam poveva, da imate res čudovite otroke. Ne smeva pozabiti na nahrbtnik malega bralčka, z vašimi zapisi, risbami, umetnijami, izdelki in krasnimi idejami, ta nama bo ostal v res lepem spominu . Verjemite, vsak trenutek z otrokom je poučen in dragocen, cenite to in se z otroki  veliko igrajte.

Vzgojiteljica Mojca z Barbaro

Dostopnost