Skoči na glavno vsebino
Tako kot vsako leto smo tudi letos na OŠ Krmelj teden otroka obeležili tako, da smo učencem ponudili številne zanimive in poučne dejavnosti.
Na razredni stopnji smo si ogledali prikupno glasbeno-plesno predstavo v izvedbi Marjana in Ane Dirnbek, odšli smo na pohod v smeri Krmelj-Hinjce-Kamenško-Kamenica, obiskali smo eko kmetijo Zabukovec (1.-5. r.) in GEN energijo v Krškem (3.-5. razred). Vsak dan smo brali zanimive pravljice, prvošolci pa so bili tudi uradno sprejeti v šolsko skupnost.

Najbolj mi je bil všeč dan, ko sem bil sprejet v šolsko skupnost, saj smo učenci nastopali in ta dan sem postal pravi prvošolec.
                                                                                Filip Baloh, 1. razred
Užival sem na kmetiji pri Zabukovčevih, kjer sem spoznal veliko živali, okušal semena, jedel dobre piškote in opazoval razigrane pujse.
                                                                                Kristjan Kranjc, 2. razred
V tednu otroka mi je bilo najbolj všeč, ko smo šli v svet energije GEN v Krško. Preizkusili smo, kako deluje elektrika in si o tem ogledali tudi fiilm.
                                                                                Zala Kovaljev, 3. razred
Na predmetni stopnji smo teden otroka začeli z razredno uro z naslovom Preprečimo nasilje, ki jo je izvedla predstavnica Kriznega centra za otroke in mladostnike Krško. Zvedeli smo, kam se lahko otroci in mladostniki zatečejo po pomoč, da ubežijo domačemu nasilju. Spoznali smo tudi življenje in delo v varni hiši in zgodbe teh otrok. Pogovor s predstavnico kriznega centra je bil zanimiv in zelo poučen.
Nina Gole, 8. razred
V torek smo si ogledali glasbeno predstavo z naslovom Maša in Tjaša. Vsem učencem je bila predstava zelo všeč, saj je bila zabavna, duhovita in poučna. S pomočjo pesmi sta sošolki Maša in Tjaša predstavili dobre in slabe plati šole. Skozi poučna besedila in prijetne melodije nas je Tjaša prepričala, da je šola nekaj lepega.
Tinkara Kranjc, 6. razred
Učenci plesnega krožka smo pripravili plesni nastop z naslovom Kdo pravi, da jaz plesat’ ne znam, na katerem smo pokazali vse plesno znanje, ki smo ga pridobili v enem šolskem letu. Najprej smo se predstavili učencem in delavcem šole, zvečer pa še staršem in drugim obiskovalcem. Plesalci smo kljub tremi odplesali odlično, gledalci pa so nas nagradili z močnim aplavzom. Še posebej navdušeni so bili naši starši. Priznali so, da že zdaj plešemo bolje kot oni.
David Gole, 9. razred
V četrtek se je sedem učencev naše šole odpeljalo na sevniški grad, kjer smo se udeležili likovne kolonije. Najprej so nam razložili, kaj moramo narediti, potem pa smo začeli ustvarjati. Iz starih stvari smo morali narediti nekaj novega. Imeli smo se zelo lepo, saj smo počeli tisto, kar nam je všeč, poleg tega pa se zelo zabavali.
Sara Podlogar, 5. razred
V tednu otroka smo učence prvega razreda sprejeli v šolsko skupnost. S kulturnim programom, ki so ga pripravili prvošolci skupaj z učiteljico Majdo, so nam pokazali, da si res zaslužijo biti del naše šole. Predstavniki učencev 8. in 9. razreda smo jim pripravili spodbudne misli o šoli, nato pa so za nami ponavljali zaobljubo, ki bo pripomogla k njihovemu uspehu in dobremu počutju v osnovni šoli.
Tia Vidmar, 9. razred
Učenci devetega razreda smo v tem tednu polepšali dan otrokom v vrtcu, saj smo jim pred počitkom prebirali pravljice. Na to smo se posebej pripravljali in komaj čakali, da jim popestrimo njihovo dopoldne. Otroci so bili zelo veseli, pozorno so nas poslušali in se v zgodbe zelo vživeli. Devetarji pa smo se ob tem zabavali, zato bi to uro z veseljem ponovili.
Patrik Rojc, 9. razred
Pester teden otroka smo zaključili z odbojkarskim turnirjem. Fantje in dekleta smo igrali proti delavcem šole. Prve tri tekme so učitelji dobili z lahkoto, v zadnjem nizu pa smo se učenci zelo potrudili in skoraj premagali nasprotnike. Letos nam ni šlo preveč dobro, ampak do naslednjega leta bomo veliko trenirali in se borili za zmago.
Jošt Fister, 7. razred
Dostopnost