Skoči na glavno vsebino

Na Osnovni šoli Krmelj smo teden mobilnosti obeležili najprej z gledališčem na stopnicah. Vsi učenci od 4. do 9. razreda so poslušali o pomembnosti trajne mobilnosti in pomembnosti hoje ter kolesarjenja. Spoznali so namen in pomen tega tedna. Spodbudili smo jih, naj v šolo čim večkrat pridejo peš, tisti, ki že imajo kolesarski izpit, pa s kolesom.

Učence od 1. do 5. razreda, ki so vključeni v projekt Prometna kača, smo dva tedna spremljali, kako so prihajali v šolo. V sklopu tega projekta smo spodbujali otroke in starše k hoji in kolesarjenju, torej k trajnejši mobilnosti.

  1. septembra je mednarodni dan brez avtomobila. Ta dan smo učenci 4., 5. in 6. razreda izvedli športni dan – jesenski pohod. Pot nas je vodila čez Hinjce do Kamenice, naprej do Kamenškega in nato skozi gozdove mimo Koludrja in do Črne mlake ter nazaj do Krmelja. Naužili smo se svežega zraka in v hoji res uživali. Učenci prvega triletja pa so izvedli dve uri športne vzgoje za program Zlati sonček na igrišču, kjer so se na poligonu urili v spretnosti s kolesi, poganjalčki ali skiroji. S tem so ponovili prometna pravila in jih uporabili tudi v praksi.

 

Učiteljica Renata Mlinarič

 

Dostopnost