Skoči na glavno vsebino

V pripravi Ministrstva za kulturo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvom za zdravje s častnim pokroviteljem Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, 31. 3. 2016 potekal tradicionalni kulturni bazar v Ljubljani.

Na povabilo Anke Peljhan, vodje projekta KuhnaPaTo,  je kuharska ekipa Knapec iz Osnovne šole Krmelj v Cankarjevem domu številni strokovni javnosti predstavila raznolikost kulturno-kulinaričnega bivanja prednikov, poslanstvo projekta, njegov izobraževalni pomen in cilje.

Anja Gruden, Jessica Jaklič, Laura Kos in Sabina Zaman so pod mentorstvom učiteljice Tatjane Selak pripravile sladki ajdov potanc in  koruzni potanc s sezonskim nadevom (čemaž in drobnjak). Fižolove kroglice z ajdovo kašo, skuto in suhimi slivami pa so bile podlaga za letos aktualno kulinarično kombinacijo, jabolko in med.

Tatjana Selak, mentorica kuharske ekipe Knapec

Dostopnost