Skoči na glavno vsebino

V krmeljski osnovni šoli smo v tednu otroka z naslovom Nekaj ti moram povedati pripravili nekaj že tradicionalnih in nekaj povsem novih dejavnosti. Vse pa so bile tako za učence kot tudi za učitelje privlačne in zanimive.



Ponedeljkovo jutro smo začeli z uvodom v teden otroka na našem stopniščnem gledališču ter s pogovorom s komandirjem Policijske postaje Sevnica. Nato smo po razredih izvedli predavanje in delavnice o varni uporabi interneta v izvedbi Safe.si. Bilo je zanimivo in zelo poučno. Ob koncu dopoldneva smo imeli še šolski parlament, kjer smo se pogovarjali o pasteh mladostništva. V torek smo »odpotovali« na Japonsko. Obiskal nas je Tomaž Hožič, ki nam je predstavil svoje potovanje po Japonski ter značilnostih te zanimive in nam precej neznane države. Sredi tedna smo izvedli delavnice pod naslovom V Posavju žuramo brez drog in alkohola v izvedbi sodelujočih v projektu Preventivni mozaik Posavja. Že samo predavanje o drogah, alkoholu in cigaretah ter o samopodobi in ostalih stvareh, ki so pomembne za mladostnike, je bilo zanimivo. Potem smo se razdelili v dve skupini in imeli še delavnice. S pomočjo iger in pogovora smo se tudi praktično lotili teh pomembnih tem. Všeč nam je bilo, ker smo na koncu dobili majice. Sledil je odbojkarski turnir za pokal tedna otroka med učitelji in učenci. Po dolgih letih so končno učitelji le premagali učence in se zaradi tega zelo veselili. Mi pa nismo bili preveč žalostni, saj je bilo celotno dopoldne zelo poučno, športno in zabavno. V četrtek je bil poseben dan za najmlajše in najstarejše učence na šoli. Prvošolce smo sprejeli v šolsko skupnost. Prav ponosni so bili, ko so za učenci devetega razreda ponavljali zaobljube. Naši devetarji so se nato odpravili še k najmlajšim, vrtičkarjem. V štirih igralnicah so otrokom prebirali zgodbe o Cvetličnikih. Teden se je zaključil z jesenskim pohodom. Prehodili smo del poti po naši in sosednji krajevni skupnosti. Naužili smo se svežega zraka, naredili nekaj za svoje zdravje, hkrati pa smo se tudi zelo zabavali.
V Krmelju smo navajeni, da nam učitelji pripravijo zelo zanimiv teden otroka, ampak letos je bilo dejavnosti še več. In vsem učencem so bile zelo všeč.
Jessica Jaklič, 7. razred, OŠ Krmelj

Dostopnost