Skoči na glavno vsebino
SpanjeTudi v letošnjem letu smo si otroci iz Oranžne, Bele, Modre in Zelene igralnice zastavili cilj, da brez staršev prespimo noč v vrtcu. Za marsikoga je bila to prva noč, ki so jo prespali izven svojega doma, brez mamice in očka.
Vsi veseli in v nestrpnem pričakovanju večera in noči, smo se ob 18. uri zbrali v svoji igralnici. S seboj smo pritovorili nahrbtnike, kovčke in vreče. V njih smo imeli pižame, ninice, plišaste igrače, rezervna oblačila in še kakšno malenkost, ki smo jo nujno potrebovali za spanje.

Najprej smo si pripravili slastno večerjo. Po večerji pa smo imeli skupno rajanje v večnamenskem prostoru. Plesali smo in peli in ob tem zelo uživali. Po zabavi smo se pripravili na počitek. Ogledali smo si še risanko, nato pa je v igralnico prišla gospa Irena Logar ter nam za lahko noč prebrala še pravljico. Ob njenem pripovedovanju smo se vživeli v pravljične junake. Nato nas je počasi premagal spanec, ki nam je že lezel na oči.
Noč smo preživeli mirno in zjutraj nas je naprej zanimalo, kdaj lahko vse to ponovimo. Bili smo ponosni, da nam je uspelo in skrbno smo pospravili mala darilca, ki so nam jih pripravile vzgojiteljice za spomin na preživeto noč v vrtcu. Polni prijetnih vtisov smo se po zajtrku vrnili v objem staršev.
Marjanca Železnik
spanje1 Spanje2
Dostopnost