Skoči na glavno vsebino

Drugi Knapčev_pohod3

V sredo, 8. aprila 2015, smo že drugo leto zapored izvedli pohod po Knapčevih poteh po Krmelju in njegovi bližnji okolici.
Otroci iz vrtca smo se skupaj z vzgojiteljicami in starši zbrali pred vrtcem. Vsaka družina je pred pohodom dobila Knapčev zemljevid na kateri je bila vrisana pot pohoda.

Že na startu nas je pričakala prva naloga, skozi katero smo se ogreli. Razmigali smo vrat, roke in noge in se nato podali na pot. Sledili smo smerokazom, ki so nas spremljali čez cel pohod. Ti so nas pripeljali do naslednje naloge, ki je bila označena na plakatu pred zdravstvenim domom. Poiskali smo srčni utrip in preverili hitrost našega srca. Nato nas je pot vodila do tako imenovane nemške ceste, ki skozi gozdiček vodi v Hinjce. Na robu gozda smo našli naslednjo nalogo. Oponašali smo petje ptic, ki so bile narisane na plakatu. Pot smo nadaljevali ob vznožju nekdanje nemške opazovalnice in kmalu zagledali napis, da je naše poti konec. Za vsako opravljeno nalogo, je vsak otrok dobil dva žetona, na cilju pa vse svoje štiri žetone zamenjal za kolajno. Posladkali smo se še z napolitankami in odžejali s sokom, nato pa dobre volje nadaljevali pot proti domu.
Pohod bomo ponovili prihodnje leto, saj smo se dodobra razmigali, naklepetali in nasmejali.
Drugi Knapčev_pohod Drugi Knapčev_pohod1 Drugi Knapčev_pohod2

Marjanca Železnik, vzgojiteljica OŠ Krmelj

Dostopnost