Skoči na glavno vsebino

ŠportkoLetošnja tema tedna otroka je bila »Za razigrano in ustvarjalno otroštvo«. Da bi se čim bolj približali tej temi, smo na OŠ Krmelj skupaj z učenci skrbno izbrali različne dejavnosti, ki smo jih izvajali v preteklem tednu. Vsak dan se je dogajalo nekaj drugačnega, posebnega.
Tokrat smo teden otroka začeli že s petkovim obiskom festivala Obrisi prihodnosti v Trbovljah, kjer smo si ogledali sodobno avdio vizualno predstavitev, razstavo novodobne tehnologije in najnovejšega robota ASIMO, ki nas je navdušil s svojo prisrčnostjo in znanjem. V ponedeljek smo v gledališču na stopnicah pripravili pozdrav tednu otroka. Izvedli smo evakuacijsko vajo, najmlajši so vsak dan prebirali pravljice za dobro jutro, obiskali so ekološko kmetijo, potekala so predavanja za starše. Učenci so bili najbolj navdušeni nad torkovim športnim dnevom, ko je naša šola gostila vse učence OŠ Tržišče in OŠ Milana Majcna Šentjanž. V organizaciji KŠTM Sevnica in športnih pedagogov so potekale različne igre, kjer so učenci pokazali spretnost, hitrost, moč in vzdržljivost. Športno dopoldne se je zaključilo z odbojkarsko tekmo med učitelji in učenci, v kateri so slednji spet pokazali, da kraljujejo na igrišču. V četrtek nas je obiskala ga. Sabina Grošelj in nam v šolske klopi prinesla ščepec zdravja. Učenci so z navdušenjem poslušali in pokušali. Tudi zaključek tedna je bil pester, saj so na šoli potekale preventivno-prometne dejavnosti v okviru projekta Goodyear. Učenci so sodelovali v različnih aktivnostih in se ogromno naučili o varnosti v prometu. Petek smo zaključili bralno, učenci 9. razreda so namreč prebirali pravljice otrokom vrtca. Navdušeni so bili tako majhni kot veliki.
Teden je minil v sproščenem duhu. Videli smo iskrive, igrive in nasmejane oči otrok in prepričani smo, da je bil naš cilj dosežen, saj smo otrokom polepšali in popestrili teden, ki je še posebej namenjen prav njim.
Renata Mlinarič, OŠ Krmelj
ju3 na_cesti V prometu Športno druženje Ščepec zdravja

Dostopnost