Skoči na glavno vsebino

Sevniški grad1V petek, 30. 5. 2014, smo kljub jutranjemu dežju komaj čakali avtobus, da nas odpelje v Sevnico. In se je pripeljal. Naš izlet se je začel.

V vožnji smo uživali. Hitro in varno smo se pripeljali v Sevnico, pod sevniški grad. Izstopili smo in pot nadaljevali peš do velikih grajskih vrat, kjer nas je pozdravila grajska gospa Marija in nas povabila v svoje prostore. Grajski oskrbnik, gospod Ciril, je z nami malo poklepetal, nam predstavil svoje dekle Marjanco, nato pa nas odpeljal v notranjost gradu. Najprej do barona Moscona, ki je še dremal in smo  ga morali zbudili. Ogledali smo si še učilnico, jedilnico in lutkovno dvorane. V ogledu smo zelo uživali in se počutili kot pravi princi in princese.
Po ogledu so sledile igre z vitezom, v katerih smo preizkušali naše spretnosti. Obisk gradu smo zaključili s skupinsko fotografijo in ogledom grajskega obzidja.
Po tlakovani poti smo odšli v stari del Sevnice. Ustavili smo se pri sladoledarju in nato nadaljevali pot do avtobusne postaje Sevnica, kjer nas je že čakal avtobus. Polni novih doživetij in malo utrujeni smo se vrnili v naš vrtec. Z veseljem bi še enkrat odšli  na takšen čudovit izlet.

Sevniški grad_2Sevniški grad_3Sevniški grad_4

Dostopnost