Skoči na glavno vsebino

Dvanajstega marca so se mladi kuharji pod mentorstvom učiteljice Tatjane Selak, udeležili kuharskega tekmovanja v obujanju slovenske kulinarične dediščine na Domačiji Novak, v Sadinji vasi pri Žužemberku.Ekipo, ki si je nadela ime Knapec, so sestavljali učenci 9. razreda: Tjaša, Blaž, Jan in Matija. 

Kuharji so pripravili hrustljave postrvi na praženi zelenjavi s špinačnim pirejem, zraven pa še značilno močnato rudarsko jedjo iz našega kraja – zaroštan močnik. Ob tej jedi je hočeš nočeš moral zapresti tudi lastnik Boris Novak: »Kapo dol, da so se lotili tako zahtevnih jedi!« Strokovno žirijo, ki je ves čas bdela nad kuharskimi prijemi, gospodarnostjo uporabe sestavin, čistočo in redom na kuharski površini, postavljala zapletena vprašanja ustvarjalcem jedi in se do potankosti posvetila okusu, obliki in poreklu posamezne jedi, so sestavljali: Boris Novak, lastnik Domačije Novak,Stane Omerzu, ribič in zunanji sodelavec Ministrstva za kmetijstvo, oddelek za ribištvo in ribogojstvo, Jacques Gros, direktor občinske uprave Žužemberk in Anka Peljhan, organizatorka tekmovanja.

Več o tekmovanju preberite na lokalno.si in tukaj.

Skupina Knapec  je osvojila drugo mesto in se tako uvrstila v polfinale, ki bo potekalo v mesecu aprilu.

Mentorica mladih kuharjev Tatjana Selak

Dostopnost