Skoči na glavno vsebino

sonkiZ avtobusom in nahrbtniki na ramenih, smo se Sončki v mesecu marcu odpeljali novim plavalnim dogodivščinam naproti.

Pot nas je peljala v Krško, kjer smo v bazenu na osnovni šoli Jurija Dalmatina imeli tridnevni plavalni tečaj. Pred odhodom smo si postavili visok cilj, da se vsi otroci plavalno opismenijo, usvojimo plovnost in modra že tehniko
prsnega plavanja.
Z različnimi aktivnostmi v vodi, plavalnimi pripomočki in odličnimi plavalnimi vaditelji, nam je bilo omogočeno postopno prilagajanje na vodo in učenje osnovne tehnike prsnega plavanja. Prvi dan smo na plavalnem preizkusu pokazali svoje plavalne sposobnosti in glede na to smo bili razdeljeni v tri skupine. Vsaka skupina je imela svoj plavalni načrt dela. Otroci smo nadvse uživali v vodi, sledili vaditelju, preko igre izvajali vaje in pridobivali spretnosti plavanja. Veliko smo se potapljali, saj so nas vabile potopljene igrače, ki smo jih na vse mogoče načine pobirali iz vode. Da smo igrače hitreje našli, smo kar gledali pod vodo. Uf, kako je bilo zabavno!

Ob zaključku plavalnega tečaja smo izvedli še en preizkus plavalnih sposobnosti,da smo pokazali,kaj smo pridobili in usvojili. Vsi smo usvojili plovnost – kar je bila naša gibalna naloga v športnem programu Malega sončka in v knjižice smo nalepili nalepko v ustrezno okence. Trije otroci pa so že preplavali prsno osem metrov.
Plavalni tečaj smo zaključili s podelitvijo medalj, prijeli smo jo vsi udeleženci tečaja. Medalja pa nam je v ponos in v zadovoljstvo ter potrditev za naše uspešno delo.

sonki1sonki2sonki3sonki4sonki5

Čestitamo!

vzgojiteljica Daniela Zupančič

Dostopnost