Skoči na glavno vsebino

olaNaš vrtec je pri Osnovni šoli Krmelj, stavbi sta povezani z dolgim hodnikom. Tako se naše poti ob prihodu v vrtec in odhodu domov, vsakodnevno križajo z učenci in učitelji. Še malo, pa bo v jeseni pot odpeljala otroke oddelka Sončkov vprvi razred.

Da bodo otroci pred vstopom spoznali vsaj delček življenja in dela v razredu, smo odšli Sončki na obisk v 1. razred Osnovne šole. Povabljeni smo bili k uri slovenskega jezika. Skupno smo prisluhnili ljudski pravljici Lonček kuhaj. Po poslušanju smo vsebino pravljice ob ilustracijah obnovili, se pogovorili o sporočilu in razpoloženju, ki ga vzbuja besedilo. Nadaljevali smo z delom za šolsko mizo. Risali smo vzorčke na lonček in urili ročne spretnosti z risanjem različnih črt, nato lonček izrezali in ga pritrdili na pano. Otroci so dobili prvo domačo nalogo, ki jo bodo naredili seveda doma. V lonček bodo iz revij izrezali in nalepili sličice hrane, ki jo radi uživajo. Sončki so pokazali, da zmorejo samostojno slediti navodilom učiteljice in samostojno opraviti delo.

Druženje je potekalo v prijetnem vzdušju, otroci so pokazali stopnjo zrelosti, ki je potrebna ob vstopu v šolo. Hvala učiteljicama Mojci in Metki za sodelovanje.

olaola2

Pa uspešno v jeseni po novi poti življenja, Sončki!

Daniela Zupančič vzg.

Dostopnost