Skoči na glavno vsebino

Pričelo se je novo šolsko leto. S skupnimi močmi in sodelovanjem bomo tudi letos izvajali različne prometno-vzgojne aktivnosti in akcije, s katerimi želimo dopolniti vsebine, ki so že vključene v sam pouk. S tem bomo pripomogli k zagotavljanju ustrezne varnosti v prometu, predvsem varnosti otrok na cestah.

Fotografija1347

Že v prvem tednu pouka smo pripravili različne preventivne aktivnosti. Obiskala sta nas policista s PP Sevnica in vse otroke opozorila, kako pomembno je, da smo kot udeleženci v prometu pozorni in poskušamo skupaj doseči čim večjo varnost vseh.  Z učenci smo se pogovarjali o prometu in varnosti, si ogledali različne posnetke, prehodili varno pot od stare do nove šole ter ponovili pomen prometnih znakov, ki jih učenci vsakodnevno opazujejo na poti v in iz šole. Na obisk je prišla tudi maskota Zavarovalnice Triglav, kuža Pazi, ki je učence 1. triletja popeljal po poti. Skupaj so se sprehodili do krožišča in ponovili pravila prečkanja ceste.

Seveda pa je to le delček vsega, kar bomo še izvajali skozi šolsko leto. Že nekaj let smo vključeni v projekt Pasavček, katerega osnovni namen je spodbujati dosledno uporabo otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov na vseh vožnjah. Vključili se bomo v akcijo Bodi preViden, ki opozarja na dosledno upoštevanje prometnih pravil za pešce in uporabo odsevnih predmetov v pogojih slabše vidljivosti. Učenci 5. razreda se bodo skozi šolsko leto intenzivno pripravljali in pridobivali spretnosti za vožnjo s kolesom in kolesarski izpit. Opravili bodo teoretični del usposabljanja s teoretičnim preizkusom znanja, nato pa bodo vozili na spretnostnem in prometnem poligonu ter se na koncu usposabljali še v dejanskem prometu. Ko bodo dokazali dovolj spretnosti in znanja, bodo dobili kolesarski izpit.

Varnost otrok, ki spadajo med šibkejše udeležence v prometu, se sicer z leti izboljšuje, tudi zaradi zagotavljanja šolskih prevozov otrok, urejanja šolskih poti, prometno-vzgojnih programov itd. Šole in vrtci, učitelji in vzgojitelji opravimo ob tem ogromno dela. Vsako leto vse aktivnosti kontinuirano izvajamo, dopolnjujemo in nadgrajujemo.

Varnost otrok lahko zagotavljamo le s skupnim prizadevanjem staršev, šole in vseh organizacij v družbi.


 

                                                                                           Učiteljica Renata Mlinarič

 

Fotografija1343    Fotografija1349  Fotografija1352 1  Fotografija1354  Fotografija1358  Fotografija1360 

 

 

 

 

 


Dostopnost