Skoči na glavno vsebino

V petek, 25.5.2012, se je v čudovitem okolju gradu Sevnica, pod mentorstvom likovnih pedagogov in priznanih sevniških umetnikov, odvijala prva otroška likovna kolonija osnovnih šol Občine Sevnica.

grad1

Tema letošnjega likovnega ustvarjanja otrok je bila »GRAJSKA PRAVLJICA« . Mladi  ustvarjalci so lahko ustvarjali v poljubnih slikarskih tehnikah (akvarel, tempera, akril, kolaž), ustvarjanje pa je potekalo na prostem, v grajskem parku.

Ob prihodu je učence sprejela in pozdravila ravnateljica OŠ Boštanj in jim zaželela prijetno ustvarjalno dopoldne. Učenci so pozajtrkovali, nato pa si ogledali film o Sevnici in o zgodovini gradu. Nato so se razdelili v tri starostne skupine in se s priznanimi likovniki v grajskem parku pogovorili o delu. Sledilo je likovno ustvarjanje učencev, ki so v sončnem dopoldnevu, zunaj, v parku, zelo uživali, kar pa se je odražalo tudi v njihovih delih. Nastale so čudovite umetnije, ki bodo, od četrtka, 31.5.2012,  na ogled vsem obiskovalcem gradu.
Z gotovostjo lahko rečemo, da je prva otroška likovna kolonija uspela. In ja, še se je bomo udeležili – zagotovo tudi prihodnje leto!

 grad2

Mentor: Polona Trebše

Dostopnost