Skoči na glavno vsebino

Tudi letos je 24. marca širom po svetu potekala čistilna akcija Očistimo svet 2012. V Sloveniji smo jo poimenovali kar Očistimo Slovenijo 2012.

DSCF4350

Ker smo tudi mi želeli postati del te velike čistilne akcije, še posebej zato, ker smo Ekošola, smo se odločili, da po najboljših močeh pripomoremo k čistejšemu okolju. Čistilno akcijo smo izvedli že 23. marca. Osredotočili smo se predvsem na urejanje okolice šole. Nahajamo se na dveh lokacijah, zato dela ni bilo ravno malo. Razdeljeni v skupine smo očistili in pospravili določen del okolice. Eni so pometali, drugi pograbili travnate površine v okolici stare šole, tretji počistili igrišče. Ena izmed skupin se je podala kar ob Hinjo in tam pobrala smeti. Sodelovali smo čisto vsi. Najmlajši so pobirali smeti v okolici nove šole, pometli ter pograbili listje v našem mini parku. Seveda pa smo izvedli tudi ozaveščevalno akcijo ter sokrajane s plakati, ki smo jih izdelali, obvestili o čistilni akciji, ki se je odvijala naslednjega dne v Krmelju in okolici. Cilj akcije je bil predvsem ta, da ozavestimo javnost o ravnanju z odpadki in krepimo prostovoljstvo. Tu se je pokazalo dejstvo, da na mladih svet stoji, in mi ga bomo poskušali izboljšati.

Vedno znova dokazujemo, da zmoremo več in tudi tokrat nam je uspelo narediti nekaj več. Naša okolica je čista in urejena in oko se ob pogledu nanjo spočije. Potrudimo se, da bo taka vsak dan in ne le na dan čistilne akcije.

DSCF4346 DSCF4347 DSCF4349 DSCF4351 DSCF4352 DSCF4355 DSCF4356

Dostopnost