Skoči na glavno vsebino

Vse bolj se približujejo velikonočni prazniki in ker je pogled na lepo okrašene šolske prostore še kako prijeten, smo se učiteljice 1.triletja odločile, da izvedemo tehniški dan na temo Velike noči.

Učenci so v šolo prinesli nekaj materiala, ki smo ga predhodno naročile, nekaj pa smo ga pripravile me. V petek, 30.3.2012, smo se zbrali vsi skupaj v učilnici 1. razreda in naredili skupen uvod  v ta dan.

Spomnili smo se zakaj praznujemo Veliko noč, kakšen pomen ima, kakšni so simboli tega časa ter spoznali običaje ljudi ob praznovanju Velike noči. Ogledali smo si čudovit nabor pirhov s cele Slovenije in otroci so ostali odprtih ust, ker so videli res prave umetnije. Nato smo se pogovorili o poteku dela, pripravili prostor in ustvarjanje se je pričelo. Izvedli smo štiri delavnice, ki so bile diferencirane glede na težavnostno stopnjo oz. zahtevnost. Najmlajši so izdelali velikonočno košarico s pirhi, učenci 2. in 3.razreda pa so imeli malce zahtevnejše delo. Izdelali so kokoško, ki nosi velikonočne pirhe, okrasili so pirhe in jih obesili v večnamenski prostor ter izdelali lepe velikonočne venčke, ki sedaj krasijo vrata učilnic in vezni prostor ob vhodu v šolo. Nastali so res čudoviti izdelki, učenci so uživali v delu, bili sproščeni in zavzeti za delo. Pridružil se nam je tudi študent Pedagoške fakultete Jure, katerega so učenci zelo lepo sprejeli in nam je bil res v veliko pomoč.  Naša šola je sedaj okrašena in nam pričara čudovito vzdušje Velike noči.

DSCF4380 DSCF4381 DSCF4382 DSCF4384

Dostopnost