Skoči na glavno vsebino

Učenci 5. in 6. razreda smo se od 5. do 9. decembra udeležili življenja v naravi, v CŠOD Rak v Rakovem Škocjanu.  
Že sam prihod v dom je bil zelo topel, kljub temu, da je nekatere stiskalo v grlu, ko smo se poslavljali od staršev. Petdnevno bivanje je bilo polno najrazličnejših aktivnosti, zato je zelo hitro minilo. 

DSCI0037

Ker je Rakov Škocjan del dinarskega sveta in je znano po izjemnih kraških posebnostih, smo bili vsi navdušeni nad naravnimi mostovi, ponikalnicami in ponornimi kraškimi jamami. Nepozabna je bila tudi vožnja s kanuji. Kljub temu, da je večina prvič sedela v njem, nihče ni padel v reko Rak.
Jamsko plezanje je na začetku v marsikomu vzbujalo mešane občutke, vendar smo ga vsi uspešno opravili. Poleg urejene naravoslovne učne poti pa smo najbolj zavzeto in z odprtimi usti poslušali biologinjo, ki nam je približala življenje nekaterih velikih in ogroženih sesalcev, kot so rjavi medved, volk, ris in divja mačka. Nestrpno, a s cmokom v grlu in s kar malo strahu, smo šli medvedu nastavit hrano. Nastavili pa smo tudi kamero, da bi se naslednji dan lahko prepričali, da medved tam res živi. A verjetno imajo strokovnjaki in tamkajšnji prebivalci prav, ko trdijo, da se medvedje izogibajo ljudi. Mi ga, žal ali na srečo, nismo videli.

DSCI0014
Naše bivanje v domu Rak je bilo zares enkratno in nepozabno, a kljub temu smo v petek že vsi nestrpno pričakovali avtobus in odhod domov.

DSCI0018

Dostopnost