Skoči na glavno vsebino

PRVI ŠOLSKI DAN – SREDA, 1. 9. 2021

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

V sredo, 1. 9. 2021, bomo po dopustih in počitnicah zopet sedli v šolske klopi. Verjamem, da smo vsi v veselem pričakovanju, pripravljeni na novo šolsko leto, vendar bomo zaradi veljavnih omejitev v vsakdanjem življenju zaradi širjenja okužbe Covid, še vedno primorani upoštevati navodila, da šolsko leto pričnemo, predvsem pa nadaljujemo varno.

Ministrstvo je šole obvestilo, da nadaljujemo po modelu B, kar pomeni, da se v šolo vrnejo vsi učenci, a pod določenimi pogoji.

V šolo lahko vstopajo le zdravi učenci in zaposleni. Vsi, ki vstopajo v šolski prostor, upoštevajo predpisan protokol. Ob vstopu v šolo je obvezno razkuževanje rok, razdalja in nošenje mask. Učencem od 1. do 5. razreda mask v razredu ni potrebno nositi. Maske so obvezne tudi na avtobusu in v kombiju.

Praviloma bo pouk potekal v matičnih učilnicah, ob upoštevanju ukrepov pa lahko tudi v specializiranih učilnicah.

Vstop v šolo je za zunanje obiskovalce omejen, pod določenimi pogoji. Za vse starejše osebe nad 15 let velja pogoj PCT, razen za starše učencev od 1. do 3. razreda. Kljub temu želimo, da starši vstopajo po v naprej napovedanem dogovoru, otroci pa čim bolj samostojno. Učence na razredni stopnji bodo od 7.30 dalje sprejemali dežurni zaposleni.

Pogovorne ure in roditeljski sestanki bodo potekali na daljavo, v izjemnih primerih v živo s pogoji PCT.

Prvi šolski dan s poukom pričnemo po razporedu, ki je objavljen na spletni strani šole. Objavljen je tudi urnik šolskih prevozov. V torek bo za učence predmetne stopnje objavljen tudi urnik pouka.

Učenci bodo prvi dan seznanjeni z navodili in priporočili, povezanimi z varnim prihajanjem v šolo in iz nje, protokolom, ki je vezan na hišni red, dogovoru o komunikaciji v primeru pouka na daljavo, izmenjavi informacij, pridobivanju podatkov o dostopnosti IKT ter informacijami o organizaciji pouka. Razredniki bodo vsem učencem razdelili učbenike, učencem prvega triletja tudi del.zvezke, zato naj učenci pridejo v šolo s šolsko torbo.

Z Ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo testi za samotestiranje učencev  na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021.

V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje, bodo lekarne teste brez posebnih potrdil izdajale učencem, dijakom, staršem ali zakonitim zastopnikom s Kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja brez dodatnih dokazil, če so rojeni od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2010.

Učencu trenutno pripada 5 hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih učenec oziroma njegovi starši pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja. Teste boste lahko prevzeli v katerikoli lekarni enkrat mesečno in sicer po pet testov za vsak mesec. NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo večer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku. Rezultati testiranja veljajo tudi za vstop v glasbene šole. Več informacij o samotestiranju je na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje.

Že v sredo bo za vse prijavljene učence naročena malica in kosilo.

Do 16. ure bo delovalo tudi podaljšano bivanje. Jutranje varstvo pa prvi dan od 7. ure dalje. Ostale dni pa za učence 1. razreda od 6. ure dalje (za ostale učence pa izjemoma po individualnem dogovoru).

Učenci 1. razreda bodo prišli v šolo s svojimi starši ob 9. uri in s poukom končali ob 12. uri. Lahko bodo ostali tudi v OPB.

Vsem skupaj želim prijeten začetek, tudi čim bolj umirjen, sproščujoč in predvsem navdihujoč.

Lep pozdrav!                                                                        Gusta Mirt, ravnateljica

Krmelj, 29. 8. 2021

Dostopnost